Rychlejší odlamování umožňuje ostřejší řezání

Značka STANLEY® ředstavuje nový a zdokonalený nůž s čepelí, která je za všech okolností rychle, čistě a bezpečně odlamovatelná

• Odlamovací nůž STANLEY® FATMAX® o velikosti 18 mm je k dispozici s ovládacím kolečkem nebo s posuvnou zajišťovací funkcí
  • První nůž svého druhu s patentovanou funkcí rychlého odlamování čepele, která umožňuje bezpečné, snadné jednoruční používání
  • Mějte trvale po ruce ostré nářadí – bez prostojů spojených s vyjímáním a výměnou čepelí
  • Díky intuitivně použitelnému mechanismu je odlamování čepele rychlé, účinné a jednoduché
  • Praktické a pohodlné použití: odlamování čepele nevyžaduje žádný pomocné nářadí
  • Integrovaný magnet přidržuje nežádoucí tupý úsek, a umožňuje tak jeho rychlou a bezpečnou následnou likvidaci
  • Nesmazatelný značkovač odlamovacích linií, který je součástí dodávky, umožňuje přesné, čisté odlamování úseků čepele za všech okolností
  • Kompaktní velikost a ergonomická konstrukce jsou spojeny s optimálně vyváženým rozložením hmotnosti
  • Rukojeť, která sestává z kombinace dvou materiálů, zajišťuje maximální úchop, pohodlí i bezpečnost – představuje tak dokonalé řešení pro opakovaně prováděné řezání

Společnost STANLEY® představila pokrokovou novou koncepci v rámci své proslulé řady odlamovacích nožů: nový odlamovací nůž STANLEY FATMAX® o velikosti 18 mm. K dispozici je možnost volby mezi dvěma modely o velikosti 18 mm, tedy mezi nožem se zajišťováním pomocí ovládacího kolečka nebo nožem s posuvnou zajišťovací funkcí. Nový odlamovací nůž je vybaven patentovaným mechanismem pro samočinné odlamování čepele, který zajišťuje, že profesionální řemeslníci mají vždy po ruce potřebné ostré nářadí.

Díky této revoluční konstrukci odpadá potřebě používání pomocného nářadí k odlamování a odstraňování úseků čepele – úkon, který lze bez problémů provádět pouze jednou rukou, je rychlý, snadný a bezpečný. Úsek čepele, který má být zlikvidován, je ihned po svém odlomení zachycen integrovaným magnetem, čímž je zajištěna ochrana rukou uživatele a umožněno bezpečné a pohodlné předání k následné likvidaci.

Dalšího zlepšení praktické využitelnosti a umožnění přesného a čistého odlamování čepele je dosaženo tím, že společnost STANLEY začlenila do rozsahu dodávky nože nesmazatelný značkovač odlamovacích linií. Jestliže čepel ztratí ostrost, uživatel jednoduše nastaví její konec do jedné roviny s tímto značkovačem, odtlačí dopředu zajišťovací tlačítko a poté stiskne odlamovací mechanismus ve směru hodinových ruček. Tupý úsek čepel se čistě a účinně odlomí a integrovaný magnet jej bezpečně přidrží. Nářadí je pak připraveno k provedení dalšího pracovního úkonu.

Všestranný odlamovací nůž STANLEY FATMAX, který je díky své ergonomické konstrukci kompaktní a lehký, byl optimalizován tak, aby poskytoval dokonalou vyváženost, přesnost a ovladatelnost. Pouzdro čepele, které je konstruováno pro každodenní používání v nejnáročnějších podmínkách, je vyrobeno podle nejpřísnějších kvalitativních norem z nerezavějící oceli odolné proti opotřebení a poskytující výjimečnou trvanlivost a životnost. Výrobek navíc podstoupil důkladné ověřovací zkoušky odolnosti proti nárazu, při kterých podstoupil pád z výšky 2,1 m.

Rukojeť, která poskytuje maximální komfort při minimalizaci nebezpečí vyklouznutí, je potažena pouzdrem z odolné kombinace dvou materiálů, které umožňuje dokonalý úchop a díky kterému je nůž ideální pro provádění neustále se opakujícího řezání.

Integrovaný odlamovací nůž o velikosti 18 mm, který se dodává ve dvou volitelných provedeních, je vybaven buď zajištěním pomocí ovládacího kolečka (FMHT10592-0) nebo posuvným zajištěním (FMHT10594-0), přičemž obě tato provedení umožňují rychlé a intuitivní nastavování hloubky čepele.

Pro profesionály, kteří pracují ve výškách, je každý nůž opatřen pevným poutkem, které jej zajišťuje v úložném prostoru v době, kdy se nepoužívá. Nářadí je tím účinně chráněno před náhodným pádem nebo ztrátou.

Christopher Heath-Turrall, produktový manažer zodpovědný za nářadí značky STANLEY, prohlásil: „U veškerého nářadí značky STANLEY je naším cílem pomáhat uživatelům při zvyšování produktivity, využívání dostupného potenciálu a dosahování vynikajících výsledků. Současně se snažíme reagovat na nestále se vyvíjející potřeby a požadavky profesionálních řemeslníků působících přímo v terénu. Po důkladném vyhodnocení zpětné odezvy získané od uživatelů naší stávající řady odlamovacích nožů STANLEY FATMAX se našim konstruktérům podařilo vyvinout dosud nejintuitivněji použitelný formát odlamovacího nože, který představuje skutečný průlom. Jako základní vlastnosti, které jsou naší rozsáhlou zákaznickou základnou upřednostňovány, byly identifikovány efektivita, jednoduchost a bezpečnost na pracovišti: uživatelé si konkrétně přáli, aby se mohli obejít bez používání samostatného nářadí při vyjímání čepele a aby se vyhnuli fyzickému kontaktu se samotným nadbytečným úsekem. Tím, že uvádíme na trh novou řadu odlamovacích nožů, reagujeme na veškeré potenciální stížnosti a nároky, a současně opět nastavujeme globální standard, pokud jde o robustní, bezpečnou a spolehlivou konstrukci odlamovacího nože určeného pro řemeslné použití."

Další informace o řadě odlamovacích nožů STANLEY FATMAX lze nalézt prostřednictvím odkazu.

O společnosti STANLEY

Značka STANLEY je již více než 175 roků synonymem kvalitního nářadí a technických řešení pro profesionály v celém světě. Díky odkazu spolehlivosti zaujímá značka STANLEY přední místo na světě mezi výrobci svinovacích metrů a nadále posouvá obor vpřed díky inovacím, včetně produktové řady STANLEY FATMAX, a také díky ručnímu nářadí, elektrickému nářadí, úložnému řešení a příslušenství usnadňujícímu práci. Další informace získáte při návštěvě stránek local STANLEY web site, případně můžete sledovat příspěvky společnosti STANLEY prostřednictvím sociálních sítí YouTube.

E&OE